Nieuwe kinderdichter Groningen zit op cbs AquaMarijn

cbs AquaMarijn adopteert het Tanzania-slaapzaalproject!

We gaan helpen om de onderwijskansen van kinderen in Tanzania te vergroten! Een groep van ruim 25 collega's van de Hanzehogeschool Groningen gaat in oktober 2016, in samenwerking met de stichting Tanzania Support, op vrijwillige basis ondersteuning bieden bij de bouw van een slaapzaal voor kinderen, bij de basisschool van Mbaash, middenin een Masaï-gemeenschap. Om dit te kunnen realiseren, wordt er op allerlei manieren geld ingezameld om de bouwmaterialen te kunnen bekostigen. Door het slaapzaalproject zouden voortaan 48 kinderen extra (voor wie het nu dagelijks (te) ver lopen is / soms 20 km) naar school kunnen komen en daar kunnen overnachten. Extra fijn, omdat in Tanzania kinderen op school dagelijks een maaltijd verstrekt krijgen. Bovendien is er toezicht op hun gezondheid door de medische hulppost in Mbaash. Wiboud Prins is ouder van onze school en één van de 25 vrijwilligers die in Tanzania aan de slag gaat! We gaan op school diverse acties organiseren! Wiboud gaat in de groepen voorlichting geven zodat het doel en de actie voor ons allemaal nog meer gaat leven.

Project Gezonde Voeding - Weet wat je eet!

Wat kan leren toch geweldig lekker zijn!

Nieuwe lokalen locatie Reitdiep zijn klaar!

Kerstvieringen 2016

Twee prachtige kerstvieringen in de Stadskerk rondom het thema 'De ster die niet kan stralen'. Maar gelukkig gingen onze sterren schitterend stralen,. Tot buiten de schoolmuren. De collecte was daarom ook bestemd voor het werk van de cliniclowns. Zodat ook in ziekenhuizen kinderen gaan stralen!

Verdriet!

Lampiontocht 2015

Onze grote schoolfeesten 2015

Kinderboekenweek 2015

Niet vergeten om ook de website te bezoeken:  www.kinderboekenweek.nl

5 oktober 2015 : Dag van de leraar

AquaMarijn Schilderwerken

Je zou denken dat een professioneel schildersbedrijf het bovenplein van de locatie Gravenburg flink heeft aangepakt. Maar nee! De ouderraad heeft letterlijk de mouwen opgestroopt en vele kwasten en verfrollers het werk laten doen. Het resultaat is verbluffend. Een prachtig verkeersplein. Niet alleen leuk om te spelen maar ook van grote educatieve waarde. “Hoera! We hebben verkeersles!”

De Gouden weken - Twee weken met een gouden randje!

We willen dat onze leerlingen met plezier naar school gaan en zich daar veilig en gewaardeerd voelen. Hoe gaan we met elkaar om en hoe waarderen we elkaar in ons uniek zijn. Daarvoor hebben we samen belangrijke afspraken gemaakt. De eerste twee schoolweken zijn ieder jaar op cbs AquaMarijn daarom erg belangrijk. Niet voor niets noemen we deze weken dan ook ‘De Gouden Weken’. We werken stevig aan de cohesie in de groep en doen dit vooral door vele opdrachten en oefeningen.
De vijf belangrijke school-omgangsafspraken zijn in alle activiteiten daarbij richtinggevend:
• We vertrouwen elkaar
• We helpen elkaar
• Niemand speelt de baas
• We lachen elkaar niet uit
• Niemand doet zielig
Op donderdag 27 augustus sluiten we de Gouden Weken af met de officiële ondertekening van de vijf kanjerafspraken.
Het hele schooljaar door zullen de kanjerafspraken centraal blijven staan in vele activiteiten. Het vormt een vast onderdeel binnen ons leerstofaanbod.

Een nieuw schooljaar vol nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen!

We zien al weer uit naar de start van het nieuwe schooljaar 2015-2016. Er zijn weer veel plannen gemaakt en we mogen daarom gerust stellen dat het opnieuw een schooljaar wordt boordevol nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen! Maandagmorgen 17 augustus as. gaan de schooldeuren weer open en natuurlijk zijn ook alle ouders/verzorgers uitgenodigd om even naar binnen te lopen om elkaar na een lange zomervakantie weer te mogen begroeten.

Kinderdichter Groningen

"Onze" Emma Bos is vrijdagavond verkozen tot de nieuwe kinderdichter van Groningen. Aan de verkiezing deden ruim 250 kinderen mee. Uit alle inzendingen werden dertien finalisten gekozen. Zij droegen tijdens de finale in het VRIJDAG Theater twee zelfgeschreven gedichten voor. Emma kwam er als winnaar uit. Wethouder Paul de Rook roemde namens de jury de voordrachtkunsten van Emma.

Vlag in top voor Mbaash!!

========================

Heerlijk gezond en lekker!

Opnieuw nieuwe lokalen erbij!

Wenskaart cbs AquaMarijn

Waar geprobeerd wordt om mensen bang te maken, uit elkaar te drijven en verschillen te vergroten is het aan ons allemaal om juist het tegengeluid te laten horen. Samen de toekomst in als jij en ik. Iedereen zoals hij/zij is en mag zijn. Uniek en bijzonder en gelukkig anders.

Sint Maarten is jarig vandaag ...

Fantastisch !!

Op de beide locaties was het 29 oktober 2015 één groot feest.
Oefenen, trainen en voorbereiden en tot slot een fantastisch optreden door al onze jonge artiesten en kunstenaars.
Locatie Gravenburg:
Circus AquaMarini

Een feestdag vol acrobatiek, bewegen en optredens
Locatie Reitdiep:
quaMarijn in Rosso

Een feestdag vol klank, kleur en optredens
De ouderraden hebben deze geweldige schoolfeesten tot een groot succes gemaakt! Hulde!
En natuurlijk ook hulde aan de vele, vele ouders die hebben meegeholpen bij de vele activiteiten. Maar ook een groot compliment aan de leerkrachten is zeker op z’n plaats. Samen hebben we laten zien wat we kunnen!

Raar maar waar!

Een school vol toppers!